قلب خرما منبع غذایی با ارزش
قسمتهای مختلف درخت خرما به دلیل اینکه دارای منافع متعدد و نقش اساسی در سلامت انسان میباشند، میتوانند به عنوان یک غذای مناسب مورد استفاده قرار گیرند. پنیر نخل یا خَپ یا پیزْگ به ماده ترد، سفیدرنگ، خوردنی و شیرین بخش میانی سر یا تاج درخت خرما گفته میشود. پنیر نخل در جهرم «کچ»، در قیر و کارزین «بوکوم»، در بلوچستان «کوش» یا «کیش»، در هرمزگان «کور»، در بوشهر «غاپ»، در لارستان «خَپ»، در لامرد «خاف»، در گراش «پیزگ»، در زریندشت «پیل»، و در خوزستان «یمر»، «یمار» یا «جمار» نامیده میشود. پنیرخرما یا قلب خرما همچنین به عنوان پالمیتو نیز شناخته میشود؛ که همان سلولهای بنیادی درخت خرما را تشکیل میدهند، قسمت جوانههای خوراکی در بالای خرما میباشند که خوشههای جدید میوه درخت خرما از آن خارج میشود. مطالعات انجام شده، حاکی از این است که پنیر خرما منبع غذایی خوبی از لحاظ کربوهیدرات نمیباشد؛ اما دارای اسیدهای چرب ضروری و ریز مغذیهایی با نقش ضد التهاب شامل روی است و با توجه به میزان فیبرخام و همچنین وجود شش نوع ویتامین (B1، B2، B3، نیاسین، اسید پنتاتنیک و C )، پنیر خرما میتواند غذای با ارزش و بدون کلسترول به صورت میان وعده قرار گیرد.