نوشیدنی دلنشین
قهوه يكي از مهمترين و پرطرفدارترين نوشيدنيها در دنيا است. این نوشیدنی به دلیل تنوع روش تهیه بر سایر آشامیدنیها مزیت دارد.
مهمترین ترکیب موجود در دانه آن کافئین است که دارای اهمیت ویژهای است.
مصرف کافئین بسته به میزانش میتواند تاثیر مثبت (بهبود حافظه، افزايش هوشياري و تمركز) يا منفي (سردرد، اضطراب و بیقراري) بر سلامت مصرفکننده داشته باشد.
(كافئين3،1، 7- تري متيل گزانتين) با فرمول شيميايي C8H10N4O2يک آلكالوئيد طبيعي و يک محرک سيستم عصبي مركزي با وزن مولكولي 194 گرم بر مول است كه در دانههاي قهوه و كاكائو و برگهاي چاي به مقدار زياد يافت ميشود. مصرف روزانه مواد غذايي و نوشيدنيهاي حاوي كافئين )مانند انواع شكلات، قهوه، چاي، و نوشيدنيهاي بدون الكل) و همچنين استفاده گسترده از آن در تهيه انواع داروها (مانند داروهاي سرماخوردگي و مسكنها(، باعث شده است تا اين تركيب به عنوان متداولترين داروي مصرفي در سراسر جهان شناخته شود.
(Li et al., 2020; Nawrot et al., 2003,)